B.Reer Sloop- en Grondwerken

Sloop gedeelte winkelcentrum De Helling / Raadhuislaan

In Oude Pekela hebben we een leuke en uitdagende klus uitgevoerd. De uitgevoerde werkzaamheden kunnen onderverdeeld worden in een aantal fasen:

Fase 1:

We zijn gestart met het opstellen van een sloopveiligheidsplan in overleg met de opdrachtgever, de buurtbewoners en ondernemers. Op deze manier zijn alle belanghebbenden bij het proces betrokken en is iedereen op de hoogte. Onze werkzaamheden proberen we zo voor te bereiden dat voor iedereen de overlast tot een minimum wordt beperkt. Al hoort bij ons werk natuurlijk altijd wat lawaai door het werken met de mooie machines.

>Nadat het sloopveiligheidsplan is goedgekeurd, zijn alle circulaire materialen in beeld gebracht, zodat dit een tweede leven krijgt in onze verkoophal!

Fase 2:

Voor de veiligheid van alle weggebruikers is het werkterrein ingericht met bouwhekken.

Fase 3:

Daarna zijn we gestart met het saneren van alle verschillende toepassingen asbestbronnen binnen en buiten. Nadat de vrijgave is ontvangen, is fase 3 afgerond.

Fase 4:

De in fase 1 in beeld gebrachte circulaire materialen worden nu met de hand gedemonteerd en met zorg vervoerd naar onze verkoophal. Hier krijgen alle materialen een tweede leven. Benieuwd wat er op dit moment allemaal ligt? Kijk voor de nieuwe materialen op de webshop (hyperlink!) of kom langs om ook alle materialen uit de sloop te bewonderen.

Fase 5:

Het is zover, de Liebherr 926 wordt met de Volvo FMX gebracht en de daadwerkelijk sloop met de grote machine kan van start gaan! Tijdens de sloop sorteren we alle afkomende materialen zodat de erkende verwerker met zo weinig mogelijk energie en kosten het product kan recyclen.

Fase 6:

Nu ligt alleen het puin nog op locatie. Er kan voor gekozen worden om dit op locatie te breken zodat het gebruikt kan gaan worden als nieuwe fundering. Onze opdrachtgever heeft bij dit project aangegeven geen extra fundering te nodig hebben, waardoor het is afgevoerd naar de erkende verwerker.

Fase 7:

Tijd om de locatie netjes af te werken. Hiervoor is het werkterrein aangevuld met gecertificeerd zand. Met de kraan kunnen we niet alleen slopen, maar ook zorgvuldig zand uitvlakken met behulp van de shovel.

Fase 8:

De werkzaamheden zijn bijna voltooid. Om alles rondom het werkgebied te herstellen zoals bij de start, wordt nu al het straatwerk hersteld.

Fase 9:

Vervolgens is er een schutting door ons geplaatst, zodat de bouwplaats netjes afgeschermd wordt. We zijn dus echt van alle markten thuis!

Fase 10:

Voor ons de allerbelangrijkste fase: onze opdrachtgever is tevreden!