B.Reer Sloop- en Grondwerken

Sloop fabriekshal Blijham

Na de sloop van de voormalige steenfabriek in Blijham hebben we ook de opdracht gekregen om de champignonloods te slopen. Kijk mee hoe dit gaat. 

Het doel van de werkzaamheden is vooral om zoveel mogelijk circulair te slopen. Dit is waar we goed in zijn. Daarom zijn we begonnen om de loods van 26 bij 32 meter en de loods van 35 bij 75 meter vanbinnenuit te demonteren.

Alle materialen die nog geschikt zijn om een tweede leven te krijgen, worden netjes en vakkundig gedemonteerd. Op moment van demonteren wordt direct een onderscheid gemaakt tussen afval en geschikt voor hergebruik. Het afval wordt netjes in de daarvoor bestemde container gescheiden. Het materiaal dat nog opnieuw gebruikt kan worden, gaat op transport naar onze Verkoophal. Inmiddels zijn al veel nieuwe ruimtes geïsoleerd met isolatiemateriaal afkomstig uit de champignonnenloods. 

Nadat de geschikte materialen verwijderd zijn, zal het asbestgolfplaten dak worden gesaneerd. Als laatste stap, zal de graafmachine op transport gaan naar Blijham om de dan nog bestaande muren te verwijderen.